Toekomstfilosoof

Mare Nieborg werd geboren in 1973, ging naar het gymnasium, studeerde Rechten en Kunstgeschiedenis, deed afstudeeronderzoek naar De Shock van het Nieuwe, werkte twee jaar als brand consultant bij Interbrand in Amsterdam en besloot op 1 januari 2002 een creatief collectief op te richten, een denk- en doetank waar de toekomst centraal staat: Social Safari.

Toekomststrateeg

Sindsdien adviseert ze als strateeg vele soorten bedrijven en bestuurders. Van innovatieve cowboys, tot de gevestigde orde. Van multinationals, familiebedrijven, kunstinstellingen en politici, tot wetenschappers en startups. En alles wat daar tussenin zit.

Wat het onderwerp of vraagstuk ook is, altijd vormt één zelfde interesse de basis: hoe kunnen we in dit nieuwe millennium de dingen anders gaan doen? Beter, slimmer, toekomstbestendiger?

Daarnaast geeft ze sinds 2003 aan verschillende academies gastcolleges en zit ze in de raad van toezicht/advies, commissie van bijstand bij drie instellingen.

Mare zou het liefst van documentairefestival naar documentairefestival reizen en woont met zoon Duuk afwisselend op het Groningse platteland en in de binnenstad van Amsterdam.

Meer weergeven